Zobacz temat |
Wirtualne QTH
|
|
SP8LBK |
Dodany dnia 15/04/2009 18:47
|
Członek OT 20 PZK Postów: 315 Data rejestracji: 22.12.2007 |
Na stronie PGA jest info: Okolicznościowa stacja HF64CGS W okresie od 12.04 - 19.04.2009 stacja SP6OPZ będzie pracowała pod znakiem HF64CGS dla upamiętnienia 64. rocznicy wbicia pierwszego słupa granicznego nad Odrą oraz tejże samej rocznicy przeprawy pontonowo-mostowej na kierunku berlińskim. Stacja będzie wirtualnie w różnych miejscowościach związanych z forsowaniem Odry przez I Armię Wojska Polskiego w kwietniu 1945 roku. Praca na All band. Dla zainteresowanych przygotowany zostanie specjalny dyplom. Dyplom papierowy to koszt 3 znczków na list zwykły lub 1 IRC. Zgłoszenia na mój adres. Dyplom do wydruku-zgłoszenia na pocztę . Nalezy mieć łaczności z minimun 3 miejsc związanych z operacją berlińską: Czelin, Gozdowice, Siekierki n/Odrą, Stary Kostrzynek, Osinów Dolny, Cedynia. Życzę przyjemnej zabawy. info: Heniek SP6OPZ Myślałem , ze sporo już wiem o krótkofalarstwie a tu takie zaskoczenie, Stacja będzie wirtualnie w różnych miejscowościach Czyzby nowy, tani i spokojny sposób na wyprawy do powiatów i róznych zamków. Vy 73'
Andrzej SP8LBK |
|
|
SP8BWR |
Dodany dnia 15/04/2009 23:01
|
Członek OT 20 PZK Postów: 160 Data rejestracji: 16.03.2007 |
A ja skomentuję to lapidranie - to kolejny paranoiczny pomysł, który pewno ma na celu podniesienie czyjegoś prestiżu. Z całą pewnością nie będę zabiegał o zdobycie tego pseudo dyplomu.
Dziadek Andrzej SP8BWR
www.sp8bwr.com |
|
Przejdź do forum: |