Zobacz temat |
Rozbudowa modułu członków OT PZK
|
|
M0WQX |
Dodany dnia 16/01/2010 14:39
|
Często piszący Postów: 258 Data rejestracji: 25.05.2006 |
Nie no..sama obecność na liście świadczy, że jest się członkiem PZK. Inaczej by tam nie było znaku. Jeśli dane zostaną uzupełnione, a okaże się, że ktoś nie zapłacił to dopiero znak zniknie. Poza tym nad listą są informacje dodatkowe. Trzeba je czytać |
|
|
sp8onz |
Dodany dnia 18/01/2010 12:22
|
Zarząd OT20 Postów: 16 Data rejestracji: 14.06.2006 |
Witam wszystkich niecierpliwych. Do 15 stycznia musiałem wysłać listę do PZK ,zrobić sprawozdanie finansowe za 2009 rok , nie jest to praca na 10 minut tylko łącznie ze sprawdzeniem zgodności i poprawności zajęło mi to 2 razy po 4 godz. Przypominam - jest to praca społeczna, a w związku z tym,że PZK jest Organizacją Pożytku Publicznego jest coraz więcej papierkowej pracy. Jeżeli ktoś chce być skarbnikiem Oddziału , to chętnie przekażę całą dokumentację i finanse. Wybory są w tym roku. Ryszard SP8ONZ |
|
|
M0WQX |
Dodany dnia 18/01/2010 12:59
|
Ryśku, doceniamy Twoje zaangażowanie i pracę. Co jak co, ale ja jestem cierpliwy. Wiem co to znaczy praca społeczna, bo sam administruje na RAL i innych stronach radioamatorskich około 13-14 godzin codziennie od kilku lat co spędza mi sen z oczu Zaczekamy cierpliwie .. a ja ze swej strony chętnie pomogę. |
|
|
SP8BWR |
Dodany dnia 18/01/2010 16:37
|
Członek OT 20 PZK Postów: 160 Data rejestracji: 16.03.2007 |
A ja zrekapituluję to tak: wpłaciłem w terminie składkę, mam na to dowód - spełniłem swój członkowski obowiązek i to wszystko. "Trynda i powiewa" to czy mój znak jest na liście czy go z przyczyn obiektywnych nie ma. Przyjdzie czas i w jakimś wykazie się pojawi. Nie można żądać od Skarbnika aby działał jak pogotowie ratunkowe czyli natychmiast albo jeszcze szybciej. Ten rodzaj pracy społecznej nie znosi pośpiechu - tu mamy do czynienia z pieniędzmi. Koledzy, trochę umiaru!!!!! |
|
|
SQ8GHY |
Dodany dnia 18/01/2010 17:02
|
Członek OT 20 PZK Postów: 262 Data rejestracji: 12.12.2006 |
Marku zadzwoń do banku, niech Cię wpuszczą w swój system. Wtedy na pewno zrobi się automatycznie |
|
|
M0WQX |
Dodany dnia 18/01/2010 19:52
|
Dane uaktualnione wg listy otrzymanej w dniu dzisiejszym. |
|
|
sp8hpw |
Dodany dnia 18/01/2010 20:55
|
Zarząd OT20 Postów: 43 Data rejestracji: 18.04.2007 |
Koledzy zniecierpliwieni, Mogę tylko wyrazić zdziwienie niecierpliwością tych członków OT20, że jest już 16 stycznia a informacji nie ma. Na bieżąco jestem informowany przez Skarbnika SP8ONZ o składkach i jego pracy włożonej w prawidłowe ich zapisanie. Do tego Marek SP8WQX naprawdę wykonuje gigantyczną robotę związaną z naszym portalem a przede wszystkim z unowocześnianiem naszego portalu RAL. Koledzy, nie dzieje się nic co mogłoby Was niepokoić, zwłaszcza w zakresie składek. W tej kadencji Zarządu, jak i w poprzedniej nie zdarzyło się by składki "znikły". Jeśli pojawiały się problemy to tylko na poziomie Sekretariatru ZG PZK ale po uporczywych przypominaniach dokonywanych przez Skarbnika i moją osobę wszystko było wyprowadzone prawidłowo. Zatem proszę o trochę umiaru i cierpliwości. Proszę także o zrozumienie, że to co wykonujemy to praca społeczna wykonywana poza godzinami normalnej pracy zarobkowej. Nasz Oddział PZK jest przykładem prawidłowego rozliczania się z finansów i jest to zasługa Ryśka SP8ONZ. Rok 2010 to rok wyborczy dla naszego oddziału i w kwietniu lub w maju będziecie (członkowie OT20) dokonywać wyborów. Pozdrawiam, Jurek, SP8HPW |
|
|
sp8onz |
Dodany dnia 19/01/2010 00:37
|
Zarząd OT20 Postów: 16 Data rejestracji: 14.06.2006 |
Informacja dla wszystkich członków OT 20 i nie tylko. ZG PZK od kilu miesięcy wdraża OSEC czyli Onlineowy Systemu Ewidencji Członków. Jest to na pewno potrzebne jeżeli chodzi o szybkość informacji - składki zapłacone po kilu dniach ma to być widoczne na portalu PZKa nie jak do tej pory bywało nawet 2 m-ce nie było wpisu. Instrukcja dla mnie zawiera 132 strony - jest więc co czytać.hihi. Skarbnik Oddziału ma wpisywać dokładnie : kiedy członek zapłacił i jaką kwotę i kiedy zostało to przekazane do PZK i w jakiej wysokości .Oprócz tego mam wpisać dokładne dane każdego członka Naszego Oddziału ok 24 rubryki do wypełnienia a jest Nas w Oddziale ok 170 i trochę jest więc ok 4000 rubryk do wypełnienia, nie licząc następnych kilku rubryk na temat wpłacanych kwot ,za co i daty kiedy wpłacone a kiedy przekazane do PZK . Dalej NO Comment....i to by było na tyle... Ryszard sp8onz |
|
Przejdź do forum: |