Zobacz temat |
Kratownica, a dokumenty na pozwolenie na budowę
|
|
sq8jca |
Dodany dnia 03/05/2014 09:24
|
Nowy na forum Postów: 4 Data rejestracji: 25.01.2014 |
Witam, Jakie dodatkowe dokumenty trzeba przedłożyć do urzędu (oprócz projektu na maszt oczywiście w 4 egzemplarzach), aby postarać się o pozwolenie na budowę? Wiem, że gdzieś była dostępne na stronach PZK kalkulacja promieniowania dla ochrony środowiska, ale nie mogę tego nigdzie znaleźć. Pozdrawiam, Marek sq8jca |
|
|
SP8BWR |
Dodany dnia 03/05/2014 09:57
|
Członek OT 20 PZK Postów: 160 Data rejestracji: 16.03.2007 |
Na naszej stronie tego materiału już nie ma - zadziałały tzw. prawa autorskie. Sprawdź swoją pocztę!!!!
Dziadek Andrzej SP8BWR
www.sp8bwr.com |
|
|
SP8UFT |
Dodany dnia 03/05/2014 10:04
|
Członek OT 20 PZK Postów: 212 Data rejestracji: 10.02.2010 |
Wydaje mi się, że urzędnika nie obchodzi co na tym maszcie będzie i czy to będzie produkowało pole elektromagnetyczne czy zrobisz tam sobie punkt widokowy. Nie wiem co za maszt planujesz i co będzie na nim zainstalowane, ale istnieje zawsze opcja postawienia tego bez pozwolenia na budowę i to w dodatku zgodnie z prawem.
73! Tomek
http://sp8uft.blo... |
|
|
sq8jca |
Dodany dnia 03/05/2014 10:52
|
SP8UFT napisał(a): Wydaje mi się, że urzędnika nie obchodzi co na tym maszcie będzie i czy to będzie produkowało pole elektromagnetyczne czy zrobisz tam sobie punkt widokowy. Nie wiem co za maszt planujesz i co będzie na nim zainstalowane, ale istnieje zawsze opcja postawienia tego bez pozwolenia na budowę i to w dodatku zgodnie z prawem. Witam, 21 metrów + 3 anteny od GEM. Pozdro z Belfastu, Marek |
|
|
sq8jca |
Dodany dnia 03/05/2014 11:19
|
SP8BWR napisał(a): Na naszej stronie tego materiału już nie ma - zadziałały tzw. prawa autorskie. Sprawdź swoją pocztę!!!! Dziękuje |
|
|
SP8LBK |
Dodany dnia 05/05/2014 18:32
|
Członek OT 20 PZK Postów: 315 Data rejestracji: 22.12.2007 |
Marek W przypadku legalnego postawienia takiego masztu potrzeba tych samych dokumentów co na budowę domu, bo wnioskujesz o pozwolenie na budowę. Nie wnikam w ich treść. Sprawy ochrony środowiska w tym momencie nie są istotne ale nawiedzony urzędnik może o to pytać ale zawsze musi podać podstawę prawną i zawsze może ci podać, że w planie przestrzennego zagospodarowania danego terenu nie przewidziano takich budowli. Mimo to, życzę powodzenia. Lepiej i taniej jest zaprosić na grilla kilku sąsiadów i im "wytłumaczyć" w czym rzecz. W razie czego maszt kładzie się szybciej niż stawia. Vy 73'
Andrzej SP8LBK |
|
|
sq8jca |
Dodany dnia 05/05/2014 19:24
|
SP8LBK napisał(a): Marek W przypadku legalnego postawienia takiego masztu potrzeba tych samych dokumentów co na budowę domu, bo wnioskujesz o pozwolenie na budowę. Nie wnikam w ich treść. Sprawy ochrony środowiska w tym momencie nie są istotne ale nawiedzony urzędnik może o to pytać ale zawsze musi podać podstawę prawną i zawsze może ci podać, że w planie przestrzennego zagospodarowania danego terenu nie przewidziano takich budowli. Mimo to, życzę powodzenia. Lepiej i taniej jest zaprosić na grilla kilku sąsiadów i im "wytłumaczyć" w czym rzecz. W razie czego maszt kładzie się szybciej niż stawia. Witaj, Wiem i znam realia związane z pozwoleniem na budowę. Miałem odbiór domu 4 lata temu i aspekty prawne, geodezyjne, obostrzenia itp. znam dosyć dobrze, bo jak ktoś budował dom, to wie o co chodzi. W tym momencie, jestem na etapie gromadzenia końcowej papierologii, bo projekt konstrukcyjno-wykonawczy wieży mam zrobiony imiennie dokładnie pod lokalizację (4 egzemplarze). Zostają mi tylko kwity pod ochronę środowiska, wrysowanie w mapę itp. Dokładnie jak pod budowę domu. Dużo myślałem nad tym, co mam postawić u siebie. Szkoda mi komina, dachu itp. Siedzenie z majkiem i zdzieranie gardła...na to nie mam czasu. Muszę włączyć radio, wejść na cluster, obrócić rotor, zrobić prefix i wyłączyć radio Tak np. robi SP5EWX, który udzielił mi parę wskazówek np. gdzie nie kupować kraty . Wsiada do samochodu, jedzie do Spały robi coś i wraca do domu... Dużo jestem poza SP (np. teraz w MI, ale często np. w PY, BA, 9V itp ), i zastanawiałem się, czy się w kontrolę zdalną nie pobawić. Loguję się do domu jak nie mam nic do roboty po pracy, obracam rotor, robię łączność, wylogowuje się i załatwione. Takie są chyba teraz też trendy, jak obserwuję co się dzieje np na Zachodzie, w Stanach, Japonii itp. Pozdro, Marek |
|
Przejdź do forum: |