Zobacz temat |
Spotkanie dla zainteresowanych
|
|
sp8gsc |
Dodany dnia 20/10/2007 10:53
|
Członek OT 20 PZK Postów: 452 Data rejestracji: 08.06.2006 |
To jeszcze nie jest ogłoszenie tylko propozycja zorganizowania spotkania dla ludzi zainteresowanych radiotechnika, radioamatorstwem, krótkofalarstwem, dx-owaniem itd itp. ktorzy jeszcze NIE SĄ krotkofalowcami, a chcieliby coś niecoś usłyszeć na temat czym jest krotkofalarstwo i poznać ludzi którzy już są krotkofalowcami. Oczywiście można będzie zadać wiele pytań, a myslę, że niektóre tematy zainteresują Zarząd Odziału PZK, a także pojawią się na stronach RAL. Wszyscy zainteresowani spotkaniem proszeni są o napisanie czego by oczekiwali po takim spotkaniu. Koledzy krókofalowcy także mogą zgłosić swoje propozycje. 73 Krzysztof
|
|
|
SQ8MZW |
Dodany dnia 28/10/2007 20:59
|
Członek OT 20 PZK Postów: 354 Data rejestracji: 31.08.2007 |
myślę, że Ci którzy nie mają jeszcze licencji i powiedzmy dopiero zaczynają przyodę z radiem,(ze mną włącznie) będą naprawdę zadowoleni z każdego rodzaju spotkania na którym w jakiś usytematyzowany sposób mogli będą się czegoś nauczyć, zobaczyć, posłuchać itd. Prywatna propozycja: wiem, że w internecie jest bardzo dużo informacji o tym ja zbudować antenę na dane pasmo lub kilka pasm. Jednocześnie chciałbym troszeczkę więcej, Nie jeżdzę w odwiedziny po kolegach bo takich którzy mają stacje, poprostu nie mam. Może(wiem, że sprawię kłopot) używając naszego forum, dało by sie przybliżyć, konstrukcje anten (od70cm do 160m) kolegów z naszego regionu. Myślę, że jakaś fotka, jakieś miłe opowiadanie z czasów budowy itd. Ale to tylko propozycja. Każdy początkujący(ze mną włącznie) z przyjemnością pochłonie olbrzymią ilośc wiedzy od każdego chcącego się nią podzielić. PS. Wyprowadziłem się do Wrocławia, lecz co jakiś czas jestem w Lublinie na kilka dni. Chętnie miło spędzę czas Edytowane przez SQ8MZW dnia 28/10/2007 21:01 |
|
Przejdź do forum: |