Zobacz temat |
Egzamin
|
|
SQ8MZW |
Dodany dnia 24/02/2008 00:58
|
![]() Członek OT 20 PZK ![]() Postów: 354 Data rejestracji: 31.08.2007 |
Mógłby mi ktoś opisać tak w pięciu zdaniach jak wygląda egzamin. Teoria, testy , rozmowa , jak to wygląda? Chciałbym w maju przystąpić we Wrocławiu do egzaminu na 2 kategorię. ![]() ![]() Kategoria B oznacza możliwość pracy od 30MHz w górę, tak ? Z góry dziękuję. 73Maciek PS, ............... czy może odpuścić i próbować zapanować nad kluczem i dopiero wtedy podchodzić? Wiem , że pytania banalne. ![]() Ale chętnie dowiem się jak wygląda egzamin , co pokolei się tam robi ![]() Edytowane przez SQ8MZW dnia 24/02/2008 01:19 |
|
|
sp8gsc |
Dodany dnia 24/02/2008 11:32
|
![]() Członek OT 20 PZK ![]() Postów: 452 Data rejestracji: 08.06.2006 |
SP8-20-103 napisał/a: Mógłby mi ktoś opisać tak w pięciu zdaniach jak wygląda egzamin. Teoria, testy , rozmowa , jak to wygląda? Ja Ci odpowiem jednym slowem. TESTY. SP8-20-103 napisał/a: Chciałbym w maju przystąpić we Wrocławiu do egzaminu na 2 kategorię. ![]() ![]() A opłaca się? A potem znowu płacic za 1 kat.Nie lepiej spokojnie opanować telegrafię i przystapić w innym teminie. Np za rok. Czy tak bardzo spieszy Ci sie do robienia łaczności? Zawsze można z klubu. SP8-20-103 napisał/a: Oj słabo z wiedzą a egzamin. Takie pytanie może być na egaminie. Kat B to świadectwo operatorskie. Po zdaniu egzaminu można wystpić o pozwolenie kat. 2. Takie pozwolenie uprawnia do korzystania z pasm 3,5 MHz i od 28 Mhz w górę, a więc także całe pasmo 28 MHz i wszystkie pasma UKF.Kategoria B oznacza możliwość pracy od 30MHz w górę, tak ? SP8-20-103 napisał/a: Zdecydowanie tak. Z kilku powdów. Pierwszy juz podałem. Trzeba dwa razy jeździć i dwa razy płacić. Drugi to po uzyskaniu 2 kat, brak mozliwości pracy na najbardziej atarakcyjnym pasmach. 7-10-14-18-21-24 MHz. Brak mozliwości korzystania z pełnej mocy tramscivera - 2 kat to tylko 50W.czy może odpuścić i próbować zapanować nad kluczem i dopiero wtedy podchodzić? Poza tym jak widać nie tylko w telegrafii sa luki. SP8-20-103 napisał/a: Ale chętnie dowiem się jak wygląda egzamin , co pokolei się tam robi Wszysko jest proste. Się siada i się zakreśla poprawne odpowiedzi. Tylko mały problem - trzeba je znać. Są pytania w interenecie trzeba je "przerobić".
![]() Edytowane przez sp8gsc dnia 24/02/2008 11:34 73 Krzysztof
|
|
|
SQ8MZW |
Dodany dnia 24/02/2008 12:37
|
![]() Członek OT 20 PZK ![]() Postów: 354 Data rejestracji: 31.08.2007 |
Tomasz Pawelec napisał/a: Egzamin wyglądał następująco: 1. W moim przypadku egzamin z telegrafii a moi koledzy grzecznie siedzieli na sali i się w tym czasie nudzili. 2. Testy każdy z uczestników miał inny a było nas około 40 i nie było dwóch takich samych testów. 3. Po około 30 minutach od zakończenia pisania testów ogłoszenie wyników i radość na twarzy a w przypadku dwóch kolegów smutek (nie zdali). I tak to mniej więcej wyglądało!!! czyli nie ma żadnej rozmowy z Komisją czy coś takiego? Bo myslałem że coś tam pytają, ale jesli tylko test i CW to spoczko. Dzięki ![]() |
|
Przejdź do forum: |